Reigerwijsheid

 

Je hoort een liedje op de radio, net op het juiste moment, het is alsof het speciaal voor jou wordt gezongen. Je slaat een boek open op een willekeurige bladzijde, en wat je leest gaat precies over wat jou bezighoudt. Je vindt een mooi veertje, of iets wat je aan een dierbare overledene doet denken. Je ziet ineens overal dubbele getallen, of een bepaald dier.

Het universum geeft vaak seintjes, boodschappen, uitingen van steun en richtingwijzers op je pad. Hoe meer je op je intuïtie gaat vertrouwen, hoe opener je staat voor zulke boodschappen.

 

Bij mij zijn het, steeds meer, de dieren die zich als helpers en bondgenoten aandienen. Zo vliegen de laatste tijd de reigers me om de oren, bijna letterlijk – er vloog er eentje vlak voor de auto langs. Ik zie ze achter op het land bij de sloot wanneer ik aan het uitmesten ben. Ik spot ze onderweg in weilanden. Ik kijk door het raam van de achterdeur naar buiten en zie, in een doorkijkje dwars door de tuin heen, aan de overkant van de sloot een zilverreiger prominent in beeld zitten. Vanmorgen was ik de track aan het uitmesten, hond Cooper banjerde aan de verkeerde kant van de sloot :) bij het bos rond, en ineens vliegt een paar meter van mij vandaan een zilverreiger op van tussen de bomen. Wow.

Wat ik maar wil zeggen: als een dier een boodschap heeft, kom je 'm meestal meerdere keren achter elkaar tegen. Fysiek, of in een droom, op televisie, et cetera.

 

De reiger heeft een paar mooie boodschappen te delen – misschien spreken ze jou ook aan:

 

* Sta op je eigen benen, zelfstandig, in evenwicht

* Verken verschillende richtingen, activiteiten en dimensies: van meerdere markten thuis zijn kan heel handig zijn en helpt je je eigen, zelfgekozen pad in het leven te volgen

* Weet wanneer je moet 'toeslaan': als er een mooie kans op je pad komt, aarzel dan niet om die te grijpen

* Maak het jezelf niet moeilijk, het kan allemaal veel makkelijker dan je denkt

* Niet te veel denken, maar doen, vanuit je gevoel en intuïtie – vertrouw op je impulsen

* Geniet van het aardse leven en voed je ideeën voor jouw mooiste toekomst

* Blijf goed geaard en laat je gevoel stromen

 

* En, speciaal een boodschap van de zilverreiger: wees niet bang om je pure licht te laten zien

Reactie schrijven

Commentaren: 0