De V van Vertrouwen

Zie je ze vliegen? Ganzen, bedoel ik. In deze periode vliegen ze hier regelmatig over de wei, in hun kenmerkende V-vorm. Soms hóór ik ze alleen overkomen, als het mistig is; zo'n mooi winters geluid. Zie jij die ganzen ook steeds vliegen (en lees je er toevallig ook nog eens net een blog over!), dan is de Gans misschien wel een krachtdier voor je. Of een dier dat jou op dit moment 'gewoon' iets te vertellen heeft. De natuur communiceert voortdurend met ons, de kunst is dat op te merken en er je voordeel mee te doen.

Dit kunnen we opsteken van ganzen:

* Als je optrekt met gelijkgestemden, help je elkaar vooruit. Samen ga je sneller, versnel je elkaars proces. Soms vliegt de één een tijdje vooraan, als leraar en richtingwijzer, dan weer de ander. Iedereen is gelijkwaardig.

 

* Voelt je oude omgeving niet meer passend voor jou, wees dan niet bang om je af te splitsen en je eigen richting te kiezen. Sta open voor nieuwe mogelijkheden en andere dimensies. Volg je innerlijke kompas.

 

 

* Zoals het water van een ganzenvacht af glijdt, zo kun je emoties om je heen (water staat symbool voor emotie) van je af laten glijden. Gedoe, paniek, sterke meningen van anderen: je hoeft niets in je op te nemen wat niet van jou is. Just let it be en blijf dicht bij je eigen kern.

 

 

* Rem jezelf niet af, zoek niet naar goedkeuring van anderen, maar volg zelfverzekerd je eigen hart. Niemand anders kan je zeggen wat je moet doen. Alleen jij kunt jouw leven leiden. Ga gewoon door in de richting die voor jou goed voelt.

 

* Schud alle zorgen, twijfels en onzekerheden van je af. Da's allemaal oud. Je hebt je zo goed mogelijk voorbereid en je kunt meer dan je denkt. Nu mag je erop vertrouwen dat je onderweg wel zult oppikken wat je nodig hebt. Dus schud je veren los, zet je af en go!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Jesus Trask (donderdag, 02 februari 2017 17:31)


  It's perfect time to make some plans for the future and it's time to be happy. I've read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or advice. Maybe you could write next articles referring to this article. I desire to read more things about it!

 • #2

  Retta Wierenga (vrijdag, 03 februari 2017 10:38)


  This is my first time pay a quick visit at here and i am in fact impressed to read everthing at alone place.

 • #3

  Jenni Johnston (vrijdag, 03 februari 2017 14:19)


  I like what you guys are up too. This sort of clever work and coverage! Keep up the amazing works guys I've incorporated you guys to my blogroll.

 • #4

  Madison Blanton (zaterdag, 04 februari 2017 01:42)


  Wonderful, what a web site it is! This web site provides useful facts to us, keep it up.

 • #5

  Damon Trueblood (zaterdag, 04 februari 2017 02:24)


  First of all I would like to say great blog! I had a quick question which I'd like to ask if you don't mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your head prior to writing. I have had a hard time clearing my thoughts in getting my thoughts out there. I do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are lost simply just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips? Kudos!

 • #6

  Ashlyn Sipe (zaterdag, 04 februari 2017 21:37)


  Hello to every single one, it's genuinely a fastidious for me to pay a quick visit this web site, it consists of priceless Information.

 • #7

  Theron Poplawski (zaterdag, 04 februari 2017 21:54)


  It's a pity you don't have a donate button! I'd most certainly donate to this fantastic blog! I guess for now i'll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will share this site with my Facebook group. Talk soon!